0 elementer
(+47) 22 61 68 00
Kurspåmelding

Vekterutdanning

En vekterutdanning fra Sikkerhetsakademiet har et profesjonelt fokus, og er et springbrett for deg som vurderer videre utdanning og jobb innen vaktvirksomhet.

Om utdanningen

Sikkerhetsakademiet er godkjent av Politidirektoratet (POD) som leverandør av lovpålagt vekterutdanning. Vi har erfarne og meget kompetente instruktører som alle har gått på nye kurs for å tilpasse seg ordningen. Kombinert klasseromsundervisning med nettkurs gjør oss til et førstevalg innen vekterudanningen.

Vi tilbyr hele utdanning som inkluderer tilgang til nettkurs, undervisningsmateriell, undervisnings-app, utdanningsforum og bøker.

Sikkerhetsakademiet har som mål å tilby landets beste vekterutdanning. Vi har et godt kursopplegg og velskrevne kurskompendier. Våre instruktører er godt kvalifiserte og samarbeider aktivt med aktører i vekterbransjen og politiet. Sikkerhetsakademiet er godkjent av Politidirektoratet, og våre kurs tilfredsstiller gitte lover og retningslinjer.
KURSINNHOLD
 1. Introduksjon til vekteryrket og sikkerhetsbransjen
 2. Service og kvalitet
 3. Yrkesetikk og holdninger
 4. Samarbeid med offentlige myndigheter
 5. Kulturforståelse og mangfold
 6. Juridiske emner
 7. Alkohollære
 8. Medikamenter og narkotika
 9. Kommunikasjon og konflikthåndtering
 10. Fysiske, manuelle og administrative tiltak
 11. Førstehjelp
 12. Brannvern
 13. Helse, Miljø og Sikkerhet (HMS)
 14. Risikovurdering
 15. Beredskapsplaner
 16. Rapportlære

KURSETS OPPBYGGING
 • 115 klokketimer undervisning i klasserom i henhold til oppsatt læreplan.
 • 28 timer e-læring (nettkurs), innsendingsoppgaver, gruppeoppgaver med videre.. Disse oppgavene skal deltageren gjennomføre utenfor vanlig undervisning.
 • 45 timer praksis som gjennomføres i regi av Sikkerhetsakademiet.
 • 6 timer eksamen som er todelt. Første del er en elektronisk besvarelse av en flervalgsprøve (multipel choice), denne har 80 spørsmål med svaralternativer og deltager vil få inntil 4t på å besvare prøven. Ved bestått vil deltager gå videre til del to som er en casebasert oppgave som skal presenteres muntlig for sensorer. Begge deler må bestås før utdanning er godkjent.
  Utdanningen går over omtrent 5 uker.

Utdanningen er delt inn i tre deler (klasseromsundervisning, selvstudie og praksis) som skal gi deg den nødvendige kompetansen som er satt i «Lov om vaktvirksomhet» og vaktvirksomhetforeskriften. Dette tas nå som en hel utdanning (fra 1.1.2018), men det er først etter endt utdanning at du vil bli sertifisert som vekter. Frem til du har fullført alle deler er du «vekter under opplæring».

DETTE FÅR DU I KURSET
 • Tilgang til vår nettbasert undervisning
 • Klasseromsundervisning
 • Kursmateriell (vi har utviklet vårt eget kurskompendium)
 • Alle tre eksamener (ikke konte-eksamen)
 • Praksisplass
 • Lett servering under kursdagene.
ETTER ENDT UTDANNING
Når du er ferdig utdannet så kan du begynne å jobbe med det meste innen vaktvirksomhet, fra profesjonell vakt på arrangement til arbeid som mobil-vekter i et selskap. Mulighetene er mange, og jo flere kurs du tar, jo mer aktuell er du for en arbeidsgiver. Sikkerhetsakademiet tilbyr flere sikkerhetskurs etter endt utdanning. Søk nå

Er du nysgjerrig på muligheten til å jobbe innen sikkerhet, bør du kikke nærmere på kursene innen vekterbransjen hos Sikkerhetsakademiet. Våre kurs er både praktisk og teoretisk rettet, og egner seg for de fleste.

Gjennom Sikkerhetsakademiet får du en forskriftsmessig og godkjent vekteropplæring som imøtekommer allmennhetens og bransjens behov for økt kompetanse, sikkerhet og kvalitet. Vi gir vektere en kvalifisert yrkesutdannelse, som gir et trygt og godt grunnlag for å jobbe med sikkerhet. «

– Kato Stokkan, hovedinstruktør


Vi bruker informasjonkapsler. Ved å navigere videre på nettsiden aksepterer du bruken av disse. Mer informasjon

Vi bruker informasjonkapsler på nettsiden for å kunne gi deg relevant innhold. Ved å bruke denne siden og relatert innhold godtar du bruken av informasjonskapsler med hensyn til analysering, tilpasset innhold og annonser. Ved å navigere videre på nettsiden aksepterer du bruken av "cookies". Sikkerhetsakademiet bruker informasjonskapsler (små tekstfiler som plasseres på enheten din) og lignende teknologier for å kunne tilby tjenestene våre og for å hjelpe til med å samle inn informasjon. Teksten i en informasjonskapsel består ofte av en rekke tall og bokstaver som entydig identifiserer datamaskinen din, men den kan også inneholde annen informasjon. Google identifikatorer er plassert på nettsiden for å kunne gi Sikkerhetsakademiet informasjon om hvordan vi kan tilpasse nettsiden bedre.

Lukk